Treci la cuprins
Conectare
Limba paginii ro / RO
Limba paginii

Portalul de locuri de muncă MANUVIA este împărțit în regiuni separate în funcție de piața muncii. În același timp, aveți opțiunea de a traduce informațiile în limba dorită.

Română
România

Cum să răspundem corect la o ofertă de muncă

Alte categorii
Fundal ilustrație

Cum să răspundem la o ofertă de muncă? Cum ne adresăm? Cu „tu” sau cu „dumneavoastră”? Cum procedăm dacă nu reacționează nimeni? Aflați răspunsurile la aceste întrebări și câteva reguli de bază care vor facilita obținerea locului de muncă dorit.

La ofertele de muncă se poate răspunde în diverse moduri. Se poate trimite un e-mail, puteți lăsa un mesaj pe rețeaua de socializare sau puteți completa formularul de contact. Indiferent de forma pe care o alegeți, aceste câteva reguli vă vor ajuta să obțineți locul de muncă.

Respectați regulile privind atitudinea formală și decența

Răspunsul la o ofertă de muncă necesită un anumit nivel de atitudine formală și decență. Salutul, o scurtă prezentare și datele de contact pot crea o impresie bună.

Exemplu

Bună ziua.

Mă numesc Jožko Mrkvička și sunt interesat de oferta de muncă din Nitra privind postul de operator în producție. Am găsit anunțul pe site-ul olx.ro. Este prima mea experiență de muncă, însă pe parcursul studiilor am fost implicat în manipularea mărfii în societatea XYZ. Aștept cu nerăbdare răspunsul dvs. Pot să mă prezint oricând la locul de muncă. Tel.: 0900 000 111, e-mail: jozko.mrkvicka@azet.sk.

Cu respect, J. Mrkvička

Fiți răbdători

Agențiile de recrutare a forței de muncă răspund la toate cererile de angajare. În anumite perioade însă există un interes uriaș pentru locurile de muncă. Este vorba, în special, de primele zile din săptămână, când se prelucrează răspunsurile venite în timpul weekendului. În aceste zile trebuie să fiți înțelegători și mai răbdători. Dacă nu primiți răspuns în 4 zile lucrătoare, încercați să contactați telefonic agenția.

Cum să răspundem corect la o ofertă de muncă

Răspundeți telefonic la oferta de muncă

Cea mai rapidă modalitate de a afla informații este cea telefonică. Agențiile de recrutare a forței de muncă dețin filiale și centre de apel, unde recrutorii contactează telefonic persoanele interesate de ofertele de muncă.

Aceștia efectuează interviuri prin telefon, află dacă persoanele intervievate îndeplinesc cerințele și oferă detalii despre fișa postului, beneficii și salariu. De multe ori, recrutorii vă pot prezenta și alte posturi disponibile care inițial nu v-au atras atenția, dar care pot să corespundă mai mult condițiilor și criteriilor dvs.

Nu reacționați de mai multe ori la aceeași ofertă de muncă

Se întâmplă foarte des ca o singură persoană să trimită mai multe cereri pentru același post, ceea ce este o mare greșeală. Sigur veți atrage atenția potențialului angajator, dar nu în sensul pozitiv al cuvântului. În același timp, le dați mai mult de lucru celor de la resurse umane, întârziind astfel procesul de soluționare a cererii dvs.

Citiți cu atenție cerințele privind angajatul

Dacă se solicită în mod obligatoriu experiență în operarea motostivuitorului, persoanele fără experiență nu prea au șanse. Acest lucru este valabil și în cazul cerințelor lingvistice. Dacă oferta de muncă include o cerință de cunoaștere a unei limbi străine, vă puteți aștepta la testarea competențelor lingvistice. Prin urmare, vă recomandăm să analizați cerințele și să reevaluați relevanța ofertei de muncă pentru dvs.

Deci, vă este mai clar cum trebuie să răspundeți la ofertele de muncă? Sperăm că da.