Treci la cuprins
Conectare
Limba paginii ro / RO
Limba paginii

Portalul de locuri de muncă MANUVIA este împărțit în regiuni separate în funcție de piața muncii. În același timp, aveți opțiunea de a traduce informațiile în limba dorită.

Română
România

De ce este mai bine să lucrezi în Cehia decât în Anglia?

Lumea locurilor de muncă
Fundal ilustrație

Anglia se numără deseori printre țările preferate de oameni atunci când sunt în căutarea unui loc de muncă cu un salariu mai mare. Este adevărat, teoretic poți câștiga mai mult în Marea Britanie, însa practic sunt multe motive pentru care este mai avantajos să lucrezi în Cehia. Care sunt acestea?

Vei plăti mai puțin pentru mâncare

Conform paginii www.numbeo.com, costul mâncării în magazinele din Cehia este cu 81% mai redus față de Anglia. Ca atare poate vei câștiga un salariu mai mare, dar vei cheltui mult mai mult de fiecare dată când vei merge la cumpărăturile de zi cu zi. Pentru comparație, poți analiza diferențele de prețuri între cele două țări. Achiziționarea alimentelor de bază în Anglia costă de două ori mai mult. Aceiași situație o vei întâmpina și atunci când mergi la restaurant. Dacă meniul zilei are un cost aproximativ de 14 ron în Cehia, în Anglia aceiași cantitate de mâncare va costa 70 ron.

Fumezi sau îți place berea? Aceste produse sunt de asemenea mai scumpe în Anglia.  Un preț mediu pentru jumătate de litru de bere în Cehia este 1,8 ron,  iar în Marea Britanie vei plăti 5,41 ron.  Un pachet de țigări va costa în Cehia 11 ron, iar în Anglia va ajunge până la 38 ron.

Vei găsi cazare mai ușor

Dacă te gândești să te muți în Anglia pentru a munci, este esențial să-ți găsești o cazare. Va trebui să cauți singur o locuință, iar pe lângă asta prețul va fi mult mai ridicat decât în Cehia. Conform  www.numbeo.com costul mediu pentru închirierea unei camere în centrul orașului, în Cehia costă 1400 ron, iar în Anglia vei plăti 4100 ron. Mai mult, dacă te angajezi prin Express People, în Cehia, cazarea este asigurată. Oferim cazare gratuită în Kutna Hora. Poți de asemenea opta pentru ajutor de chirie în valoare de 397 ron, dacă dorești să închiriezi un apartament.

Creșterea în carieră și asistența noastră

Dacă mergi în Anglia pentru a munci și încă nu ai un loc de muncă, nu ai nici o garanție că vei găsi ceva într-un timp scurt. Deoarece această țară este destinația preferată de mii de oameni, competiția este acerbă. Atunci când obții un loc de muncă prin Manuvia, mergi la sigur. Mai mult, ai toate șansele sa avansezi în carieră, iar astfel câștigurile tale cresc. În permanență vei avea asistența coordonatorilor noștri, iar astfel vei primi ajutor ori de câte ori vei avea nevoie.