Treci la cuprins
Conectare
Limba paginii ro / RO
Limba paginii

Portalul de locuri de muncă MANUVIA este împărțit în regiuni separate în funcție de piața muncii. În același timp, aveți opțiunea de a traduce informațiile în limba dorită.

Română
România

Discuție cu recrutorul Inga: Cum decurge un interviu telefonic?

Alte categorii
Fundal ilustrație

I-am pus câteva întrebări recrutorului nostru Inga care lucrează deja de 2 ani în agenția de recrutare a forței de muncă Manuvia, oferindu-le zilnic suport oamenilor în găsirea unui loc de muncă potrivit. Veți afla cum decurge interviul prin telefon și cum să nu vă lăsați păcăliți de agențiile ilegale. Sunteți curioși? Citiți mai departe.

Ne poți spune cum decurge un interviu telefonic?

În primul rând mă prezint. Îl întreb pe client dacă are timp pentru un scurt interviu axat pe parcurgerea ofertelor de muncă și pe alegerea locului de muncă ideal. Dacă este de acord, îl întreb în ce domeniu a lucrat și care este experiența profesională a acestuia. Apoi vom discuta despre ceea ce îi poate oferi societatea noastră. Dacă persoana respectivă se arată interesată, încercăm să îi găsim împreună un loc de muncă potrivit în care să se simtă bine.

Ce fel de muncă oferiți oamenilor?

Oferim muncă din diverse domenii. Este vorba în principal de posturi de operatori în producție pentru care, de obicei, candidatul nu are nevoie de experiență. Aceste posturi presupun muncă în producție, unde angajații noștri asamblează piese în automobile, înșurubează sau verifică produsele finite. Oferta noastră include însă și posturi calificate, cum ar fi munca de stivuitorist, sudor sau asistentă medicală care necesită pregătire specială.

Ce îi interesează cel mai mult pe candidați?

Îi interesează mai ales informațiile despre cazare – dacă este gratuită și dacă le plătim drumul la locul de muncă. Pun întrebări legate de salariu, de componenta de bază a salariului și de sporuri. Le explic totul în detaliu și întotdeauna găsim un loc de muncă potrivit. Aproape fiecare ofertă de muncă implică cazare și transport gratuit 100%, de aceea deplasarea nu este o problemă chiar dacă candidatul nu are bani suficienți.

Discuție cu recrutorul Inga: Cum decurge un interviu telefonic?

Se fac și testări prin telefon?

Nu, nu se fac testări prin telefon. Candidații sunt supuși unor teste simple direct în cadrul sucursalei.

La ce ar trebui să fie atenți oamenii când li se prezintă oferte de muncă prin telefon?

În primul rând este important să știți cu ce agenție de recrutare aveți de-a face. Dacă este înregistrată la Oficiul Muncii, Afacerilor Sociale și Familiei și cum este evaluată. Foarte important este numărul de angajați ai agenției de recrutare și durata de funcționare pe piața muncii. Agențiile de recrutare nu au dreptul să perceapă vreo taxă solicitanților de locuri de muncă. Noi nu percepem niciun fel de taxe. Vă asigurăm totul gratuit. Ne desfășurăm activitatea de peste 20 de ani și avem peste 12.000 de angajați mulțumiți care lucrează pentru clienții noștri acasă și în străinătate.

Există vreo diferență între intermedierea locului de muncă de către agenția Manuvia și alte agenții?

Suntem o agenție de încredere și, în multe cazuri, reușim să facem angajarea cu contract de muncă în câteva zile. De obicei, suportăm costurile transportului la locul de muncă, cât și a cazării. Asigurăm și coordonatori care sunt zilnic la dispoziția angajaților.

Oamenii preferă să se deplaseze ca să obțină o muncă mai bine plătită sau își caută de lucru în apropierea domiciliului?

Acest lucru diferă de la caz la caz. Unii nu vor să plece din Slovacia din cauza familiei, iar alții preferă munca în străinătate datorită condițiilor salariale mai bune. Fiecare are percepții diferite despre muncă.

Oferiți locuri de muncă și pentru cupluri sau grupuri de prieteni? Sunt interesați oamenii de acest lucru?

Desigur, suntem abordați de foarte multe cupluri care doresc să muncească împreună. În acest caz le putem oferi locuri de muncă în Slovacia și în Cehia. De asemenea, suntem abordați de grupuri de prieteni sau de grupuri mai mari. Avem și angajați care distribuie datele noastre cunoscuților, iar aceștia ne contactează pe baza acestor recomandări.

Să ne imaginăm că sunt candidat, am absolvit interviul și am acceptat un loc de muncă. Care sunt pașii următori?

Vom conveni termenul și ora plecării și vom fi în contact până în ziua plecării. De obicei, se călătorește cu trenul sau cu autobuzul. La sosire vei fi așteptat de un coordonator. Acesta te va duce la unitatea de cazare și te va ajuta să te cazezi. A doua zi participi la instruire, semnezi contractul și începi să câștigi bani.

Inga, îți mulțumim pentru interviu!

Nu ezitați să vizualizați oferta noastră actuală de muncă. Sunteți la un pas de contractul de muncă. Nu ezitați să ne contactați.