Treci la cuprins
Conectare
Limba paginii ro / RO
Limba paginii

Portalul de locuri de muncă MANUVIA este împărțit în regiuni separate în funcție de piața muncii. În același timp, aveți opțiunea de a traduce informațiile în limba dorită.

Română
România

Munca în schimburi și beneficiile acesteia în Slovacia

Beneficii pentru angajați
Fundal ilustrație

Știai că în Slovacia, codul muncii a fost modificat la începutul anului 2019? Asta înseamnă că există multe schimbări care te vor ajuta să câștigi mai mult în Slovacia. Citește articolul nostru și află mai multe despre noutățile din piața muncii în Slovacia!

Tendințele și stilurile de viață s-au modificat rapid în ultima vreme. Împreună cu această schimbare, modul în care o persoană vrea să lucreze se schimbă în mod natural. În ziua de azi, nu ne mai uităm la munca noastră doar ca fiind o sursă de venit prin care ne satisfacem nevoile. Ba din contră, oamenii, acum sunt nevoiți sa găsească un echilibru între viețile personale și responsabilitățile de la locul de muncă și să își caute job-uri care să le permită asta. Aceștia iși doresc să fie independenți din punct de vedere financiar, dar în același timp este important pentru ei să aibă și timp liber pe care să îl poată petrece într-un mod plăcut.

Munca în schimburi și beneficiile acesteia în Slovacia

Motivul pentru care oamenii preferă să lucreze în schimburi

Aceștia încep să se gândească la întemeierea unei familii în următorii ani, mai ales după absolvire sau la construirea unei cariere. Ei nu își doresc să piardă contactul cu locurile lor de muncă dar timpul petrecut cu familia este foarte limitat. Așa că aceștia caută un echilibru între familie și muncă, un lucru posibil doar lucrând în ture. Un alt motiv care favorizează schimbarea sunt cerințele foarte mari care presează angajați. Acestea, de cele mai multe ori, cauzează burn-out, care este acompaniat de numeroase alte probleme. În multe profesii, o învățare continuă este de asemenea necesară, care, pe lângă beneficii, pune și o anumită presiune pe angajați. Posibilitatea de a lucra în schimburi și de a avea mai multe zile libere la rând le permite să dărâme stresul legat de locul de muncă și să reducă problemele de sănătate.

Beneficiile programului în schimburi și reglementările lor legale, pentru 2019, în Slovacia-  de asemenea și pentru angajații străini!

Munca în schimburi nu numai că aduce mai multe zile libere la rând, ci de asemenea și beneficii financiare sub forma schimbului de noapte, vacanțe sau weekend-uri. Dacă un angajat lucrează într-o zi de sărbătoare care, de asemenea pică sâmbăta sau duminica, se face o acumulare între bonusuri. La fel este valabil și pentru schimburile de noapte care pică în weekend sau în zi de sărbătoare. Amendamentul din codul muncii a crescut toate bonusurile în Slovacia, chiar și pentru angajații străini.

Munca în schimburi și beneficiile acesteia în Slovacia

Indemnizațiile de muncă
Bonusurile pentru munca în timpul sărbătorilor au crescut de la 50% până la 100% din veniturile medii ale angajaților.

Indemnizațiile pentru weekend
Codul muncii oferă aceste bonusuri pentru fiecare oră lucrată în timpul weekend-ului:Bonusuri pentru munca în zilele de sâmbăta:

  • Bonusuri pentru munca în zilele de sâmbăta:
    • de la 01.01.2019 bonusul este de 25% din salariul minim
    • de la 01.05.2019 bonusul este de 50% din salariul minim
  • Bonusuri pentru orele lucrate în zilele de duminică:
    • de la 01.01.2019 este 50% din salariul minim
    • de la 01.05.2019 bonusul este de 100% din salariul minim

Bonusuri pentru schimburile de noapte
Schimburile de noapte se lucrează de la 22:00 la 06:00. Începând cu 1 Ianuarie 2019, bonusul pentru schimburile de noapte este de 30% din salariul minim pe economie, pe oră. În cazul în care angajatul prestesază o muncă riscantă, bonusul este de 35% din salariul minim, pe oră. De la 1 mai 2019, acest bonus crește chiar de la 40% din salariul minim până la 50% la munca fără riscuri. Aceste bonusuri se aplică atât persoanelor angajate cât și celor cărora lucrează sub un contract de muncă.

Folosește această oportunitate și lucrează în schimburi
Modul în care un om este mulțumit de munca lui, îi influențează în mod clar viața personală. Dacă este bine motivat, nu este expus la situații stresante și are suficient timp liber, nu doar că va crește calitatea vieții dar de asemenea și performanța în sine.

Ești interesat de locuri de muncă în Slovacia? Află mai multe aici și aplică acum!