Treci la cuprins
Conectare
Limba paginii ro / RO
Limba paginii

Portalul de locuri de muncă MANUVIA este împărțit în regiuni separate în funcție de piața muncii. În același timp, aveți opțiunea de a traduce informațiile în limba dorită.

Română
România

Ce face mai exact un operator producție?

Beneficii pentru angajați
Fundal ilustrație

O parte importantă din munca noastră se axează pe ofertele cu un nume relativ general- operator pe linia de producție. Ce face un astfel de operator?  Câte ore lucrează? Cât de mult câștigă? Răspunsurile la toate aceste întrebări și nu numai se află în textul următor.

Ce face un operator pe linia de producție?

Cu siguranță nu este sțiinta rachetelor. De fapt, este un cumul de activități menite să ducă la finalizarea produsului, folosind diferite mașini și aparate. Iar toate acestea se întâmplă respecând cu rigurozitate procesele tehnologice, schițe și reguli de siguranță.

Dar hai să discutăm mai concret. The Descrierea generală a postului unui operator  producție este:

 • asamblarea și finalizarea pieselor (scaune de mașini, electronice, cablajelor, etc.)
 • operarea mașinilor automate și semi-automate (pe diferite linii de producție, prese, etc.)
 • verificare manual și vizuală a calițății și funcționalițății produselor finite
 • împachetarea și etichetarea produselor finite și securizarea lor împotriva posibilelor
 • depozitarea produselor pe paleți și manipularea ulterioară a materialelor și a bunurilor, pregătirea acestora pentru expediere
 • notarea și actualizarea datelor folosind scannere, sau în conformitate cu cererea supervizorului
 • menținerea permanent și repararea în caz de nevoie a pieselor mici, raportarea către persoanele responsabile
 • respectarea regulilor de protecție și a celor de menținere a sănătății

Detalii specifice legate de condițiile de muncă sunt precizate în contractul de muncă. Aceste pot să difere de la fabrică la fabric dar în general toate include cele menționate de noi mai sus.

Câte ore se lucrează și care este salariul unui operator pe linia de producție?

Un operator producție este necesar să fie îndemânatic și să aibă vedere foarte bună. De obicei nu implică prea mult efort fizic, dar există și excepții. Nu este o muncă doar pentru bărbați, companiile de multe ori caută și femei, chiar cupluri.

În producție se lucrează în schimburi. Numărul acestora este stabilit de către angajator în funcție de nevoie actuale și capacitate. Cel mai des se lucrează două-schimburi (schimburi-12-ore, ture ziua și noaptea, deobicei de la 6 la 18 și invers) și trei-schimburi (schimburi-8-ore, ture dimineața, la prânz, și seara), există și un-schimb (schimb-8-ore, cel mai des de la 06.00 -15.00). Este important de știut ca acestea pot varia.

Să discutăm despre cel mai important lucru – salariul.

Nu avem un răspuns concret, din punct de vedere statistic media salarială pentru această poziție este între 700 – 800 €. Este foarte important să știi că în unele cazuri poti să câștigi chiar și peste 1 000 € net, cu diferite plusuri (muncă în zilele de weekend, sărbătoare, schimburile de noapte) și bonusuri (prezență, performanță). Foarte mult depinde și de abilitățile și bunăvoința angajatuluilot de la lucra mai mult decât limitele stabilite.

Sperăm că ai reținut tot ce era important din acest text. Uită-te peste locurile noastre de muncă ca și operatori producție, căutăm angajați pentru Cehia și Slovacia. De cele mai multe ori noi oferim aceste beneficii;

 • cazare gratuită
 • transport gratuit la și de la locul de muncă
 • indemnizație pentru prânz
 • bonusuri motivaționale
 • bonusuri mai mari decât suma legală

Tot ce trebuie să faci este sa verifici portofoliul nostru și suntem convinși că vei găsi ceva la nivelul așteptărilor tale.

Cu siguranță că dacă ai orice fel de întrebări (cu privire la ofertele de muncă) contactează-ne liniștit “0721 206 416” sau la “info@manuvia.ro”.